Skip to content
completat  enderrocament mecànic infermeria la model

Completat l’enderroc mecànic de l’edifici de la infermeria de la Model

Completat l’enderroc mecànic de l’edifici que albergava l’antiga infermeria de la Model mitjançant l’ús de maquinària específica equipada amb braç telescòpic de llarg abast, facilitant l’enderrocament d’altura.

L’enderroc parcial de l’edificació, amb forma de L i que ocupava una superfície de 2500 metres quadrats, va ser adjudicat per BIMSA a l’Àrea d’enderrocaments i demolicions d’ Hercal.

Una vegada finalitzades les tasques manuals, que van incloure la retirada de les concertines, i de desconnexió de l’edifici de la resta del complex arquitectònic, es va dur a terme l’enderrocament mecànic amb maquinària equipada amb braç telescòpic de llarg abast i protegint les edificacions pròximes.

S’ha completat l’enderrocament mecànic en diferents trams a fi d’evitar el desbordament de residus pels seus laterals i utilitzant nebulitzadors d’aigua integrats al braç de la màquina per a minimitzar les molèsties relacionades amb la pols inherent a qualsevol enderrocament.

Tot i que s’havien pres totes les mesures oportunes per a generar les mínimes afectacions i molèsties tant als habitatges pròxims com a les visites guiades i activitats que normalment es duien a terme dins de les instal·lacions de la presó, la crisi sanitària provocada per la Covid-19 i els seus efectes limitants amb el decret d’estat d’alarma va alterar el calendari i va fer innecessàries les mesures relacionades amb l’activitat de l’equipament.

Finalment, es prossegueix amb els treballs de separació, tractament i retirada dels enderrocs i residus derivats d’haver completat l’enderrocament mecànic de l’edificació.

Seguint la política de responsabilitat ambiental i gestió sostenible d’ Hercal, tots els residus generats en la demolició seran corresponentment tractats d’acord amb la normativa vigent.

Barcelona contínua recuperant aquest recinte, tancat des de juny de 2017, per a usos ciutadans, després d’obrir la presó al públic, organitzant-hi exposicions i altres actes.

L’objectiu dels enderrocs parcials és reconvertir l’espai en una sèrie d’equipaments públics que inclouran un espai de memòria de la presó, inaugurada a principis del segle XX.

Back To Top