skip to Main Content
937 879 571 info@hercal.es
Enderroc Del Mercat De Sant Andreu Per A Construir Un De Nou

Enderroc del mercat de Sant Andreu per a construir un de nou

Hercal va començar a finals de setembre de 2018 una obra important: l’enderroc del mercat de Sant Andreu. Aquest equipament comercial està sent enderrocat per, al seu lloc, construir un edifici diàfan i modern, millor integrat al seu entorn.

Els treballs s’han dividit en diverses parts: la neteja i buidat del local de venda no alimentària, el desmuntatge i demolició dels elements interns del mercat històric i la deconstrucció de l’edifici, conservant-hi només l’encavallament estructural original. Les primeres fases afecten l’interior dels edificis, cosa que permet una perfecta convivència amb la vida habitual del barri. Per exemple, les activitats de dinamització de la zona organitzades per l’ajuntament de Barcelona i els comerços de la Plaça del Mercadal. Un cop acabat l’enderroc a l’interior, fet de manera manual i amb màquines petites, hi entraran les màquines grans per completar l’operació per l’exterior. En aquest moment la plaça ja es tallarà a trànsit rodat i de vianants.

L’actuació d’Hercal al Mercat de Sant Andreu té una durada prevista de sis mesos

El futur edifici del Mercat de Sant Andreu s’integrarà perfectament amb la plaça porticada del Mercadal, mitjançant una estructura de vidre transparent que facilitarà la connexió interior-exterior. L’activitat de les parades, doncs, serà molt visible des de fora. Tindrà planta baixa i soterrani com a suport logístic de l’equipament. El perímetre es manté, però l’alçada es redueix per permetre la visibilitat a les primeres plantes dels edificis que envolten la plaça. A l’interior hi haurà una estrucatura metàl·lica que incorporarà alguns elements de l’antiga. Així mateix, es recuperarà la llum natural i la ventilació encreuada. Mentre el nou edifici es converteix en realitat, les parades s’han traslladat provisionalment al carrer de Sant Adrià.

Back To Top