Skip to content
obres civils a Terrassa

Obres civils a Terrassa: pavimentació d’una plaça i un itinerari per a ciclistes i vianants

Hercal ha començat dues obres civils a Terrassa de diferent envergadura: la pavimentació de la plaça del Pare Alexandre i un itinerari per a vianants i ciclistes a les carreteres BV-1221 i BV-1275. Ambdós treballs suposaran una millora de l’espai públic de la ciutat i un element de cohesió que millorarà la qualitat de vida dels egarencs i les egarenques.

Una plaça que lluirà un rentat de cara gràcies a la repavimentació

La primera d’aquestes dues obres civils a Terrassa és la renovació del paviment de la plaça del Pare Alexandre. Actualment aquest està compost d’un material que es disgrega fàcilment amb l’aigua i provoca esllavissades de sorra gruixuda, també generades per la pròpia pendent de la plaça. Així, s’hi substituirà aquest paviment per arena sòlida tractada químicament excepte a les dues zones de jocs infantils. Aquest material és cohesiu, no es disgrega, dóna un major grau d’impermeabilització i té un baix cost de manteniment.

Al perímetre de la zona de jocs infantils del centre de la plaça s’executarà un muret de formigó, adjacent a la tanca, que confinarà la sorra i permetrà eliminar els talusos existents. El termini d’execució d’aquest projecte és d’un mes.

Un itinerari de convivència entre cotxes, vianants i bicicletes

La segona de les obres civils a Terrassa que executa Hercal en aquests moments és la creació d’un itinerari per a vianants i bicicletes a les carreteres BV-1221 i BV-1275, que discorren entre els nuclis urbans de la capital egarenca i Matadepera. L’objectiu és incentivar tant la mobilitat obligada com la d’oci i temps lliure, així com donar continuitat a la ruta ja executada a la zona de la rotonda que uneix ambdues vies.

Es crearà un itinerari segregat de la via principal, que garanteixi la seguretat dels usuaris i usuàries del carril i que, alhora, sigui atractiu. La secció tipus del recorregut a la BV-1221 tindrà una amplada de quatre metres i mig i estarà dividida en dos espais diferenciats per a bicis i vianants, aquest darrer situat sobre la vorera. També es projectaran dues zones de descans. Pel que fa a la BV-1275, l’itinerari tindrà la mateixa amplada, tot i que serà necessària una petita ampliació de la calçada. En aquest cas els carrils de bicicletes i de vianants estaran els dos a la mateixa alçada i diferenciats pel tipus de paviment i la senyalització del terra.

Al llarg de tot el recorregut hi haurà diferents elements, com quatre murs escullera, senyalització vertical i horitzontal, i enllumenat de diversos tipus. El termini d’execució en aquest cas és de set mesos.

Back To Top