skip to Main Content
937 879 571 info@hercal.es
Projectes Obra Civil: Condicionament De La Plaça De Les Germanetes (Barcelona)

Projectes obra civil: Condicionament de la plaça de les Germanetes (Barcelona)

Projectes obra civil Hercal: Plaça de les Germanetes

Obres de condicionament provisional de l’espai lliure a l’àmbit Germanetes, al Carrer Consell de Cent cantonada amb Carrer Comte Borrell, al districte de l’Eixample.
Client: Ajuntament de Barcelona. Bimsa. Barcelona d’Infraestructures Municipals.
Any d’execució: 2016
DESCARREGA LA FITXA D’OBRA

Objectius de l’actuació d’Hercal

Les obres consisteixen en la construcció d’una plaça en l’interior d’illa situada entre els carrer Consell de Cent, Comte Borrel i Viladomat, donant continuïtat a la urbanització començada des de aquests últim carrer.

Situació inicial

L’estat inicial de l’àmbit d’actuació es una zona que ocupa el 30 % de la superfície a construir, on ja existeix una plaça anomenada Jardins de l’Emma de Barcelona. Aquesta zona verda esta en estat precari i s’enderroca completament. La resta de la zona d’actuació es un solar sense edificar.

Detalls de l’actuació d’Hercal

Els treballs que es fan en aquesta obra comencen per la nova instal·lació de tots els serveis de instal·lacions:

  • Sanejament
  • Enllumenat
  • Aigua potable
  • Sistema de reg
  • Instal·lació de xarxa Wifi

La plaça es dota de una pista poliesportiva oberta de grans dimensions, de formigó de color en massa, amb cistelles de basquet i taules de ping-pong, tot rodejat de nombroses zones verdes, amb gespa, arbustives, taules d’horts urbans, bancs de fusta reaprofitats i, zones de descans ideades exclusivament per aquesta obra formades per una estructura metàl·lica que suporta un entarimat de fusta que fent formes geomètriques capritxoses formen un espai singular molt interessant.

En la peça que va emetre TV3 amb motiu de la inauguració de la plaça de les Germanetes s’aprecia que en la zona dels antics jardins de l’Emma es van situar dos grans zones de jocs infantils, envoltades de una zona d’ombres amb els arbres i palmeres que s’han mantingut, amb cadires individuals, bancs metàl·lics per estirar-se, taules de pic-nic o un curiós festejador de xapa micra perforada.

Les dues zones estan dividides per unes vorades de granet que envolten el camí principal de sauló, que comunica els carrers Vil·la domat i Comte Borrell tot travessant la zona verda

La plaça està il·luminada principalment mitjançant 6 columnes prim de 12 mts, reforçades en zones concretes per bàculs amb leds per no deixar zones fosques.

En la plaça s’han deixat testimonis del antic convent de les Germanetes, situat en aquesta zona durant molt anys. D’aquesta forma tenim una zona de “jardí” de columnes i capitells i, s’ha restaurat i col·locat la estàtua de Nostre Senyora De La Verge de Les Serps en lloc destacat del parc per ressaltar la seva presència.

Back To Top